Helen Ford Design

Categories for Soft Furnishings

knightsbridge Project: Apartment 2

8th March, 2017 / Leave your thoughts

Apartment 2 from our Knightsbridge development. This is a basement apartment with an internal courtyard ‘garden’. In the summer, the bi-fold doors from the bedroom and living area open out to make this one large space (see last photo). The ceilings are high for a basement apartment which makes all the difference. This apartment was interior designed using lots of green elements to bring the outside in. Again, lots of textured, natural fabrics used for depth.

View from Kitchen/study area into Living space{Kitchen with hidden study looking through into the living area}

Apartment 2{Living area looking into Kitchen with swivel TV}

Apartment 2{Bedroom area with mirrored wardrobes as before}

Apartment 2{Bedroom area looking through central courtyard into living area}

Knightsbridge Apartment: Interior Styling

21st October, 2016 / Leave your thoughts

Interior Styling shots from one of our completed Knightsbridge Studio Apartments. 

These apartments are actually compact 1 bedrooms but for planning had to be designed as Studios. Clever storage between the living/kitchen/dining and bedroom equates in the bedroom having a seperate feel as well as producing a walk through dressing area!

Knightsbridge Project: Apartment 5

21st October, 2016 / Leave your thoughts

Photos from a 2 year development project in Knightsbridge. This is the design and creation of 9 Studio apartments over 7 floors. The scheme is dark wood mixed with white walls and lots of textured natural fabrics in linens, wools and velvets which bring in a hit of colour. This is the main show apartment. Two more to follow….

BG Living

BG Kitchen

BG Dining

BG Bedroom

Completed Project: Chelsea Family Home

2nd August, 2015 / Leave your thoughts

Entrance Hall….

Here are the first photos from a recently completed project in Chelsea. This was a project with minimal building works – primarily full re-decoration and soft furnishings. There are some great before and after shots which I am currently working on.

This is the Entrance Hall. Before it was very cold with grey wood panelling, a grey and white damask wallpaper and grey carpet to the staircase. I wanted to pull out the colour of the existing marble in the Entrance hall to warm up the space. We opted not to re-wallpaper for practical purposes (sticky fingers) as well as some awkward nooks and crannies as you move up the staircase. The bronze chandelier was selected as its oval to work with the existing coffer ceiling and to reflect the oval design of the existing floor.

The Moodboard showing the original concept is below….

Chelsea Entrance Hall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chelsea Entrance Hall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chelsea_Entrance Hall_Moodboard